Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

УВАГА! ЗАПРАЦЮВАВ АЛГОРИТМ НАДАННЯ СТАТУСУ ДИТИНИ, ЯКА ПОСТРАЖДАЛА ВНАСЛІДОК ВОЄННИХ ДІЙ ТА ЗБРОЙНИХ КОНФЛІКТІВ!

Дата: 08.04.2024 17:12
Кількість переглядів: 217

Фото без опису

 

👉У Дубов’язівській селищній раді, відповідно до чинного законодавства, розроблено алгоритм (механізм) надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

✅Право на отримання статусу має дитина, а також особа, яка на час проведення воєнних дій та збройних конфліктів не досягла 18 років (повноліття) відповідно до п.3 Порядку надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, затвердженого постановою КМ України від 5 квітня 2017 року № 268 (зі змінами та доповненнями від 01.05. 2023 № 547).

✔Крок 1

👉Законний представник дитини або сама дитина, яка досягла 14-річного віку, звертається до Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Дубов’язівської селищної ради» для отримання висновку оцінки потреб сім’ї/особи.

👉При зверненні до центру необхідно мати наступні документи:

✅свідоцтво про народження дитини та паспорт (за наявності);

✅паспорт громадянина України або закордонний паспорт одного з батьків, хто буде подавати заяву на отримання статусу;

✅довідку ВПО ( за наявності);

✅витяг з реєстру територіальної громади про місце реєстрації дитини і заявника (видається в відділі «Центр надання адміністративних послуг» Дубов’язівської селищної ради);

✅у разі отримання дитиною травм під час активних бойових дій або встановленого факту пошкодження житла – мати відповідні підтверджуючі документи.

✔Крок 2

👉Фахівець із соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг Дубов’язівської селищної ради» проводить оцінювання потреб сім’ї/особи у соціальних послугах та надає заявнику відповідний висновок (п. 7 постанови КМУ від 01.06.2020 року № 587 « Про організацію надання соціальних послуг»)

✔Крок 3

👉Законний представник дитини або сама дитина, яка досягла 14-річного віку, реєструється в електронній черзі на подачу заяви на отримання статусу (Щоб дізнатися, як реєструватися в електронній черзі, дивіться картинку в кінці публікації).

✔Крок 4

⌛У зазначену в електронній черзі дату та час законний представник або дитина, яка досягла 14-річного віку, звертається у відділ «Центру надання адміністративних послуг» Дубов’язівської селищної ради та подає:

✅заяву про отримання статусу;

✅згоду на обробку персональних даних;

✅засвідчені в установленому порядку копії свідоцтва про народження дитини;

✅документ, що підтверджує повноваження законного представника дитини;

✅витяг з реєстру територіальної громади;

✅висновок оцінки потреб сім’ї/особи

❗ВАЖЛИВО!

👉якщо дитина отримала поранення, контузію, каліцтво ДОДАТКОВО подаються виписки з медичної картки дитини або консультаційного висновку спеціаліста, видані після медичного обстеження та лікування дитини в закладах охорони здоров’я, отриманих у період здійснення воєнних дій та збройних конфліктів;

👉якщо дитина зазнала ФІЗИЧНОГО, СЕКСУАЛЬНОГО НАСИЛЬСТВА, викрадена або незаконно вивезена за межі України, ЗАЛУЧАЛАСЯ до участі у воєнізованих діях, НЕЗАКОННО утримувалася, у тому числі у полоні, також подаються копії:

✅ЗАЯВИ про вчинення щодо дитини кримінального правопорушення або про залучення дитини до провадження як потерпілої, зареєстрованої в установленому порядку у відповідних правоохоронних органах;

✅ВИТЯГУ З ЄДИНОГО РЕЄСТРУ ДОСУДОВИХ РОЗСЛІДУВАНЬ про відкриття кримінального провадження (незалежно від результатів досудового розслідування) за зазначеною заявою про вчинення злочину щодо дитини в зоні проведення воєнних дій та збройних конфліктів;

✅ВИСНОВКУ ЕКСПЕРТА за результатами судової експертизи (за наявності), проведеної в ході досудового розслідування в кримінальному провадженні, якою встановлено факти фізичного, сексуального насильства щодо дитини внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів

👉За наявності пошкодженого житла - надаються підтверджуючі документи.

❗ДО УВАГИ ЗАЯВНИКІВ!

👉Заяви про надання статусу реєструються в журналі обліку таких заяв. За результатами розгляду заяви в журналі робиться відповідна відмітка: «надано статус/відмовлено в наданні статусу».

👉Заява з документами розглядається на засіданні Комісії з питань захисту прав дитини, після чого готується рішення комісії та протокол засідання.

👉Рішення про надання або відмову у наданні статусу приймається органом опіки та піклування (рішенням виконавчого комітету) на підставі рішення Комісії з питань захисту прав дитини протягом 30 календарних днів з дня реєстрації заяви в журналі.

👉Рішення виконавчого комітету про надання статусу видається на руки заявнику під особистий підпис.

👉Дані про дитину, яка отримала статус постраждалої внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, вносяться до всеукраїнської Єдиної аналітичної системи «Діти».


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь