Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

ДОПОМОГА ПОСТРАЖДАЛИМ ВНАСЛІДОК ВІЙНИ - У ОБ’ЄКТИВІ СЬОГОДЕННЯ

Дата: 04.07.2024 09:55
Кількість переглядів: 68

Фото без опису

3 липня фахівці Центру допомоги врятованим міста Київ відвідали Дубов’язівську селищну раду, де провели інформаційну зустріч з працівниками соціальної сфери та органу місцевого самоврядування щодо особливостей надання підтримки постраждалим внаслідок збройної агресії рф проти України.

Як було відзначено в ході діалогу, центри допомоги врятованим створені, щоб реагувати на виклики війни. Установи працюють у форматі «єдиного вікна» та надають безоплатну і комплексну підтримку усім постраждалим.

Окремо було акцентовано увагу на тому, що Центр допомоги врятованим міста Києва спеціалізується на випадках сексуального насильства, пов’язаних з конфліктом (СНПК).

Кожен може звернутися до Центру та цілком анонімно отримати будь-який з видів допомоги:

- консультації соціальних працівників/ць щодо прав і допомоги ВПО (медичних послуг, гуманітарної допомоги, поселення, соціальних виплат, працевлаштування чи розміщення у навчальних закладах);

- консультації юриста/ки;

- консультації психолога/ині;

- спеціалізоване соціально-психологічне консультування для постраждалих від насильства;

- ведення випадку (case management) (фахівець/чиня довгостроково індивідуально допомагає постраждалим від насильства та за потреби самостійно поєднує їх з іншими надавачами допомоги, наприклад, до медичної або правової установи, розміщує у притулку).

В підсумку зустрічі фахівці надали низку ґрунтовних роз’яснень та рекомендацій на поставлені питання від присутніх.

ДЛЯ ДОВІДКИ: Центри допомоги врятованим – це державні установи, створені Урядом України у партнерстві з UNFPA, Фондом ООН в галузі народонаселення в Україні, завдяки фінансовій підтримці урядів Бельгії, Франції та Швеції.

КОРИСНЕ ПОСИЛАННЯ: для потреб населення працює Платформа допомоги врятованим - це онлайн-майданчик, на якому зібрані актуальні можливості, інструменти допомоги та контакти ключових сервісів підтримки постраждалих від війни. Тут ви знайдете як урядові сервіси, так і ініціативи, створені у партнерстві з громадськими та міжнародними організаціями - тиснути тут

Фото без опису

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь