Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

НОВИНИ

Дата: від до Скинути

У який термін проводиться реєстрація ФОП у податковому органі?

У який термін проводиться реєстрація ФОП у податковому органі?

У Головному управлінні ДПС у Сумській області інформують, що у разі відсутності визначених Податковим кодексом України, підстав для відмови у реєстрації суб’єкта господарювання як платника єдиного податку контролюючий орган зобов’язаний протягом двох робочих днів від дати надходження заяви щодо переходу на спрощену систему оподаткування зареєструвати таку особу платником єдиного податку.

13:21 07.10.2022

Щодо застосування штрафних санкцій податковими органами під час дії воєнного стану

Щодо застосування штрафних санкцій податковими органами під час дії воєнного стану

Головне управління ДПС у Сумській області інформує платників податків Сумщини, що відповідно до п. 52 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ) за порушення податкового законодавства, вчинені протягом періоду з 01 березня 2020 року по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19), штрафні санкції не застосовуються, крім санкцій за: порушення вимог до договорів довгострокового страхування життя чи договорів страхування в межах недержавного пенсійного забезпечення, зокрема страхування додаткової пенсії; відчуження майна, що перебуває у податковій заставі, без згоди контролюючого органу; порушення вимог законодавства в частині: обліку, виробництва, зберігання та транспортування пального, спирту етилового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів; цільового використання пального, спирту етилового платниками податків; обладнання акцизних складів витратомірами-лічильниками та/або рівномірами-лічильниками;- здійснення функцій, визначених законодавством у сфері виробництва і обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, пального; здійснення суб’єктами господарювання операцій з реалізації пального або спирту етилового без реєстрації таких суб’єктів платниками акцизного податку; порушення нарахування, декларування та сплати податку на додану вартість, акцизного податку, рентної плати.

13:19 07.10.2022

Платники Сумщини сплатили понад 14 млрд гривень до зведеного бюджету України

Платники Сумщини сплатили понад 14 млрд гривень до зведеного бюджету України

За інформацією управління економічного аналізу Головного управління ДПС у Сумській області, за підсумками роботи січня-вересня 2022 року платники податків Сумщини перерахували до зведеного бюджету України 14 127,1 млн грн податків, зборів та інших обов’язкових платежів. Зазначений показник на 2 073,9 млн грн перевищив тогорічні надходження, тобто більше на 17,2 відсотка.

13:17 07.10.2022

«Бізнес на крові» або як Сумський ЄС фінансує «Мордор»

«Бізнес на крові» або як Сумський ЄС фінансує «Мордор»

З початку російсько-української війни, понад 600 міжнародних компаній пішли з російського ринку не бажаючи мати нічого спільного з «країною-терористом» та фінансувати зі своїх податків вбивства мирного населення України.

18:41 04.10.2022

ДОРОГІ ОСВІТЯНИ!

ДОРОГІ ОСВІТЯНИ!

Багато слів вітань звучать сьогодні для Вас. Маємо дещо і ми сказати Вам.

08:54 02.10.2022

ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ ДУБОВ'ЯЗІВСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ!

ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ ДУБОВ'ЯЗІВСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ!

Наполегливо рекомендуємо утриматись від походів до лісосмуг, пустирів, територій з густою порослю кущів, особливо в місцях, де навесні перебували окупанти, так як залишається високий ризик натрапити на замасковані вибухонебезпечні предмети через необачність. Досі в різних районах області продовжують знаходити розтяжки, різноманітні типи мін та прихованих боєприпасів і, нажаль, невідомо, скільки їх знаходитиму іще. Тому просимо не ризикувати власним життям та життями інших.

12:35 01.10.2022

Порядок отримання реєстраційного номеру облікової картки платника податків в податковому органі

Порядок отримання реєстраційного номеру облікової картки платника податків в податковому органі

Головне управління ДПС у Сумській області роз’яснює, що Державний реєстр ДПС створено для забезпечення єдиного державного обліку фізичних осіб,  зобов’язаних сплачувати податки, збори у порядку та на умовах, що визначаються Податковим кодексом України (далі - ПКУ) та іншими нормативно-правовими актами України, з метою створення умов для здійснення контролюючими органами контролю за правильністю нарахування, своєчасністю і повнотою сплати податків, нарахованих фінансових санкцій, дотриманням податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи.

12:50 30.09.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь