Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

НОВИНИ

Дата: від до Скинути

Основні події в СБУ 🇺🇦

Основні події в СБУ 🇺🇦

За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримав агент рф, який «полював» на військові аеродроми та полігони Одещини (https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/posts/pfbid0eHjpb2E5z3muMEdLroMG3nRpEjRabFg1zbUkbabVDU5SpdZmAF2ssnQGLxyChv8Jl) СБУ повідомила про підозру ще 2-м бойовикам, які захоплювали Волноваху та Маріуполь (https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/posts/pfbid035yFhkkWxkAUDmZWjTVS4jtmgigzjyk717p1buWFCJ864NXEwQ7HhtvWyBhib8qUEl) Коментар для ЗМІ щодо причетності СБУ до ліквідації злочинця і зрадника Іллі Киви (https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/posts/pfbid02bdrtkEuUUmp26Ar1RT7zvZYUDkjT6h9XE6iqjSUrv9B65kxrjedX99A3GEvVs11Hl) За матеріалами СБУ довічне ув’язнення заочно отримав командир-розвідник рф, який у спину розстріляв 70-річного мешканця Київщини (https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/posts/pfbid0C8bJfZSy5NUyWpPcXcfDF2XsCA6RpfNfi3ra42M9EjA22XkbgwLvkT2n7wbsZHpyl) СБУ затримала у Миколаєві агента рф, який готувався до «евакуації» після коригування повітряних ударів по місту (https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/posts/pfbid0UZ85VEFGK5XaMpJMF5HUbfJ1rYeR1mwRCdMZhinfg6FYi9g9V6V2ggJyNity9N3Ql) Унікальна спецоперація СБУ з ліквідації російського штабу на Поліссі посприяла звільненню Київщини, — Василь Малюк (https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/posts/pfbid025DTn9wQbjsMDFaLzpyPWfuYzzfWhVkyyR3Yzu1hZcHmVL8yQzBoy7x3saFt45Y8Pl)

20:47 11.12.2023

ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ 41 СЕСІЇ 8 СКЛИКАННЯ ДЕПУТАТІВ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ 41 СЕСІЇ 8 СКЛИКАННЯ ДЕПУТАТІВ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Сьогодні, 11 грудня, відбулось пленарне засідання 41 сесії 8 скликання депутатів Дубов’язівської селищної ради під головуванням очільника громади Леоніда БІЛИКА.   Перед початком розгляду на спільному засіданні постійних комісій всі присутні вшанували хвилиною мовчання усіх, то віддав своє життя та постраждав внаслідок російського вторгнення у нашу державу.   В ході роботи було детально опрацьовано кожне з питань порядку денного з урахуванням наданих зауважень, уточнень та рекомендацій.   Зокрема, підтримано ряд важливих змін до таких програм, як «Благоустрій населених пунктів Дубов’язівської селищної ради на 2023 рік», «Забезпечення діяльності закладів культури і мистецтва Дубов’язівської селищної ради на 2023 рік», Програми підвищення стійкості Дубов’язівської селищної територіальної громади до кризових ситуацій, викликаних припиненням надання чи погіршенням якості важливих для їх життєдіяльності послуг або припиненням здійснення життєво важливих функцій на 2023рік, програми «Правопорядок на 2022-2025 роки» та програми соціально-економічного розвитку селищної ради на 2023 рік.   Також схвалено низку рішень із земельних питань та діяльності виконавчих органів.   Повний перелік рішень сесії та результати поіменного голосування будуть опубліковані на офіційному веб-сайті Дубов’язівської селищної ради.   Загалом, робота 41 сесії пройшла плідно, а по кожному з питань порядку денного прийняті відповідні рішення.

20:19 11.12.2023

В ПРІОРИТЕТІ ВЛАДИ - СОЦІАЛЬНА ПІДТРИМКА ЗАХИСНИКІВ ТА ЇХ РОДИН

В ПРІОРИТЕТІ ВЛАДИ - СОЦІАЛЬНА ПІДТРИМКА ЗАХИСНИКІВ ТА ЇХ РОДИН

Сьогодні заступник Дубов'язівського селищного голови Олена БОХАН взяла участь у форматному засіданні "круглого столу", яке відбулось у Конотопському міськрайонному центрі зайнятості.   Ключова тема зустрічі: надання соціальної допомоги та підтримки військовослужбовців та членів їх родин.   До наради були залучені також представники громад Конотопського району, управління соціального захисту Конотопської районної державної адміністрації, фахівці Конотопського відділення безоплатної правничої допомоги та представники Конотопського ТЦК та СП.   В ході засідання обговорили ключові інструменти вирішення соціального та правового захисту воїнів і членів їх сімей та найбільш суттєві проблеми, з якими вони стикаються на шляху до реалізації своїх соціальних гарантій.   За підсумками наради напрацьовано комплекс заходів, які будуть вжиті усіма сторонами зустрічі в межах визначених законом повноважень.

20:02 08.12.2023

ПРОДОВЖУЄМО ПРАЦЮВАТИ ЗАДЛЯ ДОСЯГНЕННЯ ВАЖЛИВОЇ МЕТИ

ПРОДОВЖУЄМО ПРАЦЮВАТИ ЗАДЛЯ ДОСЯГНЕННЯ ВАЖЛИВОЇ МЕТИ

Сьогодні відбулося перше засідання Робочої групи з питання складання Плану відновлення і розвитку Дубов'язівської територіальної громади в рамках проекту "Раннє відновлення України", що фінансується Урядом Великої Британії.   В ході зустрічі наш регіональний проектний радник Дмитро ЛУКІН ознайомив нас з етапами роботи та допоміг зібрати основні проблемні напрямки, які потрібно реалізувати в громаді.   Також було напрацьовано подальші напрями діяльності робочої групи.   Спільними зусиллями наближаємо Перемогу та будуємо спроможну громаду!  

19:00 08.12.2023

В ЄДИНОМУ РИТМІ

В ЄДИНОМУ РИТМІ

6-7 грудня працівниками закладів культури Дубов’язівської селищної ради була проведена благодійна загальноселищна акція «Я підтримую ЗСУ» з нагоди Дня Збройних Сил України, метою якої був збір коштів на підтримку наших захисників.   Зважаючи, що на ці дні припав ще ряд свят, а саме День Миколая (що за новоюліанським календарем тепер) та Всесвітній день української хустки, працівники культури майстерно використали цю чудову можливість, щоб долучити людей до наших славних споконвічних традицій. Адже наша українська хустка віддавна була оберегом у сім’ї, символом злагоди та любові, а прославляти Святого Миколая у мотивах пісень українського народу стало традицією ще з незапам’ятних часів.   До акції активно долучилося керівництво селищної ради, старости, працівники адмінустанов та старостатів, керівники сільськогосподарських підприємств, приватні підприємці та просто небайдужі мешканці населених пунктів. Кожен надав посильну підтримку, яка зараз є неоціненною для наших воїнів. Кожна гривня може врятувати, може допомогти і навіть захистити.   В підсумку всі зібрані кошти будуть передані на потреби хлопців, зокрема придбання надзвичайно важливих запчастин до авто.   Щира вдячність усім організаторам та учасникам акції за реалізацію такої необхідної та важливої справи на благо нашої перемоги над ворогом!   Велика подяка кожному, хто долучився до цієї акції, підтримав фінансово наших хлопців! Коли об’єднані, то будь-яка місія під силу!   То ж продовжуємо разом наближати перемогу та допомагати Збройним Силам України.   Слава захисникам і захисницям України!

20:32 07.12.2023

За матеріалами СБУ засуджено ще 3-х бойовиків, які штурмували позиції ЗСУ під Авдіївкою та Бахмутом

За матеріалами СБУ засуджено ще 3-х бойовиків, які штурмували позиції ЗСУ під Авдіївкою та Бахмутом

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальні терміни ув’язнення отримали ще троє учасників окупаційних угруповань рф, які воювали проти Сил оборони на східному фронті. Українські захисники захопили зловмисників у полон під час жорстоких боїв під Авдіївкою та Бахмутом влітку цього року. Серед затриманих – бойовики, які штурмували позиції ЗСУ під прикриттям бойових літаків країни-агресора. За матеріалами військової контррозвідки та слідчих СБУ суд призначив їм від 10 до 15 років ув’язнення. Одним із засуджених є мешканець Донеччини, який ще у травні 2021 року добровільно вступив до 100-ї окремої мотострілецької бригади Південного військового округу збройних сил росії. Інший зловмисник – «мобілізувався» до загарбницьких угруповань на початку повномасштабного вторгнення рф. Там його призначили до складу окупаційного 3-го батальйону 121-го мотострілецького полку «днр», де він брав участь у захопленні населених пунктів на Донеччині. Згодом його перевели на посаду стрілка у лавах 114-ї окремої мотострілецької бригади російських військ. У рядах ворожого з’єднання зрадник атакував позиції українських захисників під Красногорівкою. Під час подібних штурмів наземні підрозділи агресора підтримувала бойова авіація рф. Ще один зловмисник обстрілював бойові позиції підрозділів ЗСУ на Бахмутському напрямку, де згодом потрапив у полон. На підставі зібраних доказів суд визнав двох бойовиків винними за такими статтями Кримінального кодексу України: чч. 1, 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану); ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність); ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань). Злочинні дії ще одного бойовика засуджено за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній організації). Розслідування проводили за процесуального керівництва органів прокуратури.   Джерело ТУТ

19:40 07.12.2023

Ціна свободи України – це життя кращих її захисників

Ціна свободи України – це життя кращих її захисників

Спецпризначенці СБУ виконують завдання у найгарячіших точках війни, наближаючи нашу Перемогу. Але, на жаль, ми також втрачаємо наших воїнів. Один із них – полковник Центру спецоперацій «А» СБУ Олександр Вдовиченко з позивним «Банка», Герой України та повний кавалер ордену «За мужність». Він загинув у березні 2023 року під час боїв в Бахмуті, утримуючи з бойовими побратимами важливу логістичну артерію – «Дорогу життя». Група «Банки» потрапила під ворожий мінометний обстріл, виконуючи бойове завдання. «За ним – сотні надскладних операцій, у тому числі в тилу ворога. І це дуже-дуже велике кладовище негідників, які реально на це заслуговували», – перераховує заслуги Героя очільник СБУ Василь Малюк у фільмі «Бахмут. Дорога життя» з документального циклу фільмів «СБУ. Спецоперації перемоги». Також Василь Малюк згадав снайперів ЦСО «А» СБУ Дениса Волочаєва і Дмитра Каплунова, які загинули, виконуючи бойові завдання в зоні ООС, ще до початку повномасштабного вторгнення. «Це ті, хто стояв біля витоків формування підрозділу», – додав Голова СБУ. Ми пам'ятаємо кожного, хто в тяжких боях віддав життя за Україну! Повну історію про те, як снайпери Центру спецоперацій «А» Служби безпеки України обороняли Бахмут, дивіться у фільмі за посиланням bit.ly/3uFNhKP

19:38 07.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь