A A A K K K
для людей із порушенням зору
Дубов’язівська територіальна громада
Конотопського району Сумської області

НОВИНИ

Дата: від до Скинути

ЗВЕРНЕННЯ ДУБОВ’ЯЗІВСЬКОГО СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ ЛЕОНІДА БІЛИКА З НАГОДИ МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ

ЗВЕРНЕННЯ ДУБОВ’ЯЗІВСЬКОГО СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ ЛЕОНІДА БІЛИКА З НАГОДИ МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ

  ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ ДУБОВ’ЯЗІВСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ!   Кожного року 3 грудня наша держава разом зі світовою спільнотою відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю. Як відомо, милосердя, чуйність, співчуття до слабших споконвіку були характерною рисою українського народу. Тому відзначення цього дня – це справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед особами з інвалідністю, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час.   Особи з інвалідністю – це не просто категорія людей. Це окремі життя. Окремі трагедії. Окремі людські надії на те, що все буде добре. Міжнародний день людей з інвалідністю нагадує нам, що поруч живуть люди з обмеженими можливостями, які потребують особливої уваги і яким ми повинні допомогти відчути себе рівними серед здорових співгромадян.   Практика показує, що люди з обмеженими можливостями можуть бути повноцінними і високоефективними членами суспільства, можуть творити, займатися спортом, політикою, подорожувати, бути відмінними фахівцями, соціально активними і життєстверджуючими людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових людей.   Сьогодні через підступне вторгнення ворога на нашу землю осіб з інвалідністю стало в рази більше, ніж раніше. І, на превеликий жаль, кількість потенційних людей з інвалідністю невпинно зростає. Ці люди, як ніхто, потребують гідного ставлення та підтримки. Особливо ті, хто отримав незворотні травми, захищаючи нас з вами.   Хочу від імені виконавчого комітету селищної ради, депутатського корпусу та від себе особисто подякувати всім, хто опікується інвалідами, адже від того, як суспільство ставиться до тих, кому з тих чи інших причин важко або неможливо самостійно подбати про себе, залежить рівень цивілізованості цього суспільства. Захищаючи гідність людей з обмеженими можливостями, ми захищаємо своє людське обличчя.   Від щирого серця бажаю кожній людині з інвалідністю, кожному, хто долучаються до благородної справи, зробивши свій посильний внесок у поліпшення матеріального становища тих, хто цього вкрай потребує, витримки, здоров'я, оптимізму та втілення у життя їх планів, задумів та мрій.

10:54 03.12.2022

СВІТЛО СВОБОДИ ПЕРЕМАГАЄ ТЕМРЯВУ!

СВІТЛО СВОБОДИ ПЕРЕМАГАЄ ТЕМРЯВУ!

Він йшов землею - й бачив Бога, і час летів невтримно, як вода... Хто і коли повторить ту дорогу, якою йшов колись Сковорода...   До 300-річного ювілею Григорія Сковороди                      

18:18 02.12.2022

ПРОЦЕДУРА ОТРИМАННЯ ЛІКАРНЯНИХ ДЛЯ ПРАЦІВНИКІВ ЗА-КОРДОНОМ

ПРОЦЕДУРА ОТРИМАННЯ ЛІКАРНЯНИХ ДЛЯ ПРАЦІВНИКІВ ЗА-КОРДОНОМ

Попри вимушену евакуацію за кордон, українські працівники не втрачають свого права на соціальний захист та забезпечуються допомогами від Фонду соціального страхування України. Зокрема, для застрахованих осіб, які виїхали за кордон через війну, ФССУ фінансує лікарняні та декретні допомоги.

17:56 02.12.2022

ВІД ЧОГО ЗАЛЕЖИТЬ РОЗМІР ДОПОМОГИ ЗА ЛІКАРНЯНИМИ

ВІД ЧОГО ЗАЛЕЖИТЬ РОЗМІР ДОПОМОГИ ЗА ЛІКАРНЯНИМИ

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області опікується понад 230 тисячами працюючих, кожен з яких має право на компенсацію втраченого заробітку в разі хвороби, травми, догляду за хворими рідними та в інших страхових випадках. В цілому ж по Україні під соціальним захистом ФССУ перебуває 11 мільйонів працюючих українців.

17:54 02.12.2022

ПОВЕРНЕННЯ З БЮДЖЕТУ ПОМИЛКОВО СПЛАЧЕНОГО ГРОШОВОГО ЗОБОВ’ЯЗАННЯ

ПОВЕРНЕННЯ З БЮДЖЕТУ ПОМИЛКОВО СПЛАЧЕНОГО ГРОШОВОГО ЗОБОВ’ЯЗАННЯ

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує платникам податків Сумщини, що умови повернення помилково сплачених грошових зобов’язань та пені визначено статтею 43 Податкового кодексу України та Порядком інформаційної взаємодії Державної податкової служби України, Державної казначейської служби України, місцевих фінансових органів у процесі повернення платникам податків помилково сплачених сум грошових зобов’язань та пені, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 11.02.2019 № 60.

17:53 02.12.2022

НАГАДУЄМО ПРО ВАЖЛИВІСТЬ ДОТРИМАННЯ ПРАВИЛ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС ЕКСПЛУАТАЦІЇ ТВЕРДОПАЛИВНИХ КОТЛІВ ТА ГРУБ

НАГАДУЄМО ПРО ВАЖЛИВІСТЬ ДОТРИМАННЯ ПРАВИЛ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ ПІД ЧАС ЕКСПЛУАТАЦІЇ ТВЕРДОПАЛИВНИХ КОТЛІВ ТА ГРУБ

Оскільки зараз вже в розпалі опалювальний сезон, у житлових будинках, які мають пічне опалення, необхідно звернути увагу на виконання вимог пожежної безпеки, аби не трапилось біди.   Зверніть увагу! Під час експлуатації пічного опалення НЕОБХІДНО: 1) перед початком, а також впродовж усього опалювального сезону слід очищати димоходи від сажі – не рідше одного разу на три місяці; 2) відстань від твердопаливного котла чи груби до меблів, шаф та іншого обладнання повинна бути не менше 0,7 м, а від топкових отворів – не менше 1,25 м; 3) біля кожного твердопаливного котла чи груби перед топковим отвором на горючій підлозі слід прибити металевий лист розміром не менше 0,5×0,7 м; 4) усі димові труби та стіни на горищі, через які прокладено димові канали, повинні бути заштукатурені й побілені; 5) печі та інші опалювальні прилади повинні мати протипожежні розділки (відступки) від горючих конструкцій відповідно до вимог будівельних норм; 6) попіл й шлак, шо їх видаляють із топки, необхідно заливати водою та виносити в спеціально відведені місця.   При користуванні твердопаливними котлами чи грубами ЗАБОРОНЕНО: – розпалювати їх легкозаймистими та горючими рідинами; – використовувати для обігріву несправні та не відремонтовані опалювальні печі; – сушити й складати на них одяг, дрова, інші горючі предмети та матеріали; – зберігати у приміщенні запас палива, який перевищує добову потребу; – розмішувати паливо, інші горючі речовини та матеріали безпосередньо перед топковим отвором; – проводити розпалення твердопаливних котлів чи груб дровами, довжина яких перевищує розміри топки; – здійснювати топлення із відкритими дверцятами топки; – виносити та викидати гаряче вугілля ближче 15 метрів від будівель; – зберігати незагашені вуглини та попіл у металевому посуді, встановленому на дерев’яній підлозі або горючій підставці; – використовувати вентиляційні та газові канали як димоходи; – влаштовувати в якості димової труби металеві та азбестові труби; – прокладати димоходи (борови) опалювальних засобів по горючих основах; – закріплювати на димових трубах антени телевізорів, радіоприймачів тощо; – топити твердопаливні котли чи груби під час проведення у приміщеннях масових заходів; – доручати розпалювання твердопаливні котли чи груби та нагляд за нею дітям.   Закликаємо громадян дотримуватися елементарних правил безпеки, адже так ви зможете запобігти пожежі у власній оселі.

19:19 29.11.2022

В УКРАЇНІ СТВОРИЛИ ПЛАТФОРМУ ДОКАЗОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ ПРО ЗДОРОВ’Я ПІД ЧАС ВІЙНИ «БЕРЕЖИ СЕБЕ»

В УКРАЇНІ СТВОРИЛИ ПЛАТФОРМУ ДОКАЗОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ ПРО ЗДОРОВ’Я ПІД ЧАС ВІЙНИ «БЕРЕЖИ СЕБЕ»

В межах співпраці Міністерства охорони здоров’я України та громадської організації “INSCIENCE” за фінансової підтримки Світового банку та Швейцарської конфедерації реалізується комунікаційна кампанія “Бережи себе” (Ознайомитись можна за посиланням ТУТ). Її мета – викликати в українців бажання берегти себе та піклуватись про свій організм завжди, а особливо в час війни, пропагувати цінність здоров’я серед широкої аудиторії.          

18:30 29.11.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь